Eerder blogde ik al over het voornemen om de aanhef van vonnissen, grossen en dwangbevelen die een executoriale titel verschaffen te moderniseren. Het ouderwetse “In naam des Konings” wordt vervangen door “in naam van de Koning”.

En vandaag is het zover!

Dit betekent dat artikel 430 lid 2 Rv en artikel 50 lid 1 Wet op het notarisambt tekstueel zijn aangepast. Het is natuurlijk geen ontwikkeling die de juridische wereld op zijn grondvesten doet schudden, maar het heeft, praktisch bezien, voor de rechtspraak, het notariaat en de gerechtsdeurwaarders ongetwijfeld de nodige voeten in aarde gehad. Het is goed te vernemen dat het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch er helemaal klaar voor is:

Mocht u een vonnis krijgen dat op of na vandaag is gewezen met het opschrift “In naam des Konings!” dan verneem ik dat vanzelfsprekend graag.

Geverifieerd door MonsterInsights