De Week van de Rechtspraak wordt jaarlijks georganiseerd door de Rechtspraak en vindt plaats in de tweede week van september.  De Week van de Rechtspraak wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en zal plaatsvinden van 5 – 11 september.

Doel en thema

Het doel van de Week van de Rechtspraak is het onder de aandacht brengen van het belang van de rechtspraak in Nederland. Dit gebeurt aan de hand van een specifiek thema. Vorig jaar was het thema “De keuze tussen vrijheid en veiligheid. Een dag op de stoel van de rechter”. Het thema dit jaar is “de rechter tussen staat en straat”.

Publieksactiviteiten

Om dit te bereiken worden bij de rechtbank en gerechtshoven verschillende publieksactiviteiten georganiseerd. Jongeren kunnen bijvoorbeeld bij het gerechtshof Den Haag een bijeenkomst over cybercrime bijwonen en in Arnhem worden bijeenkomsten georganiseerd over de onderwerpen “ondernemer en misdaad” en “wat zijn mijn rechten als (ver)huurder”.

Dag van de Rechtspraak

Een vast onderdeel van de Week voor de Rechtspraak is de Dag van de Rechtspraak. De Dag van de Rechtspraak wordt georganiseerd voor rechters, raadsheren, bestuurders en opinie- en beleidsmakers van binnen en buiten de Rechtspraak.

Rechtspraak magazine

Het Rechtspraak magazine staat deze keer in het teken van het thema “de rechter tussen staat en straat” en bevat veel leuke artikelen en interviews. Je kan het tijdschrift (en oudere edities) hier downloaden.

Geverifieerd door MonsterInsights