Afgelopen donderdag vond voor de vierde keer de Dag van de Rechtspraak plaats. Dit maal was het in de Stadsgehoorzaal in Leiden.

De Dag van de Rechtspraak wordt georganiseerd voor rechters, raadsheren, bestuurders en opinie- en beleidsmakers van binnen en buiten de Rechtspraak.

De Dag van de Rechtspraak is onderdeel van de Week van de Rechtspraak. Tijdens de Week van de Rechtspraak openen meerdere rechtbank en gerechtshoven hun deuren voor het publiek en ook worden op activiteiten op scholen georganiseerd. De Week van de Rechtspraak wordt elk jaar in de tweede week van september georganiseerd.

Het thema dit jaar was Grondrechten in het geding – de keuze tussen vrijheid en veiligheid. En dat in de breedste zin van het woord. Tijdens de Dag van de Rechtspraak trad Humberto Tan (@HumbertoTan) op als dagvoorzitter. Naast de rechtspraaklezing door prof. Janneke Gerards (hoogleraar Europees recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen), konden meerdere workshops gevolgd worden.

Eén van de workshops die ik volgde was bij psychiater en schrijver dr. Bram Bakker (@drbrambakker). Hier een korte impressie:

Geverifieerd door MonsterInsights