“Is een domeinnaam een nummer? Sinds de behandeling van de telecommunicatiewet wordt die vraag gesteld. Volgens Friso de Jong en Jeroen Veldhuis is er geen twijfel mogelijk: het is een nummer. En wie gaat de domeinnamen en telecommunicatienummers in de nabije toekomst uitgeven? De SIDN, de Opta, een nieuwe organisatie? Het gevolg moet in ieder geval zijn: meer controle en rechtszekerheid.”

In 2003 schreven Friso de Jong en ik het artikel “Domeinnaam is nummer in ballingschap”, waarvan hierboven de inleiding is weergegeven.  Het artikel is gebaseerd op mijn doctoraalscriptie en het artikel is gepubliceerd in de AutomatiseringGids van 3 april 2003.

Dit artikel  wil ik jullie uiteraard niet onthouden. Je kant het artikel downloaden door hierboven op de vet gedrukte titel te klikken.

Citeertitel: F.W. de Jong & J.M. Veldhuis, “Domeinnaam is een nummer in ballingschap, AutomatiseringGids 2003-14, p. 17.